Fairy-nyalogatók

A geocaching köztudatban szerencsésen elterjedt a kifejezés: „Fairy-nyalogatók”.

Többen nekem tulajdonítják, de igazából én is úgy olvastam valahol egy kommentben vagy fórumhozzászólásban. Mindenesetre találó, hiszen pontosan kifejezi az elvtelen bólogatók beállítottságát. Legyen szó bármiről, ami Fairy-vel kapcsolatos, ezek mindig megjelennek és nagy mellénnyel, teljes pofaszélességgel kiállnak önjelölt „hősük” mellett: a skála az egyetértő hümmögéstől a más vélemény földbedorongolásáig terjedhet. Ők a Fairy Geocaching facebook csoport állandó like-olói, a geoláda tojó stabil moderátorpartnerei és önjelölt láda-helyreállítói. Keményen köpködnek, ha a Tündérvadászról hallanak (illetve legtöbbször akkor is, amikor rólam), kikérik maguknak, felháborodnak, kijelentenek, megnyilvánulnak. Persze a felháborodásukhoz nem kell a ládatolvajok jelenléte! Bárkinek a nyakát szegik, aki a pécsi istenük megmozdulásait, kinyilatkoztatásait kritizálja.

Ketten is kérdeztétek, kikre gondolok, amikor róluk írok. Nem titok, mivel bárki beléjük futhat, ha szót mer emelni a magyar geocaching transzcendentális lényének földi materializációjának ténykedései, önbíráskodásai miatt.

Kezdjük Kicsibajusszal (Attibati), mivel ő az, aki elvtelenül bármit átenged a moderáción, amit Fairy keze érintett, szeme látott. Jó példa erre két nagy kedvencem a lopott ötlet alapján moderációra küldött félkész GCMH és a szakmai szempontból maximális melléfogást jelentő GCPGC. Kicsibajusz mindkettőre élből akkorát bólintott, hogy majd fellökte a monitorját.

Arcképcsarnokunk másik moderátor kövülete Mikulás, hasonlóan „részrehajlás mentes” moderációs elveket vallva. Kicsibajusztól talán annyiban különbözik, hogy minden megnyilvánulásában akkora arcot villant, amely csak nagyképernyős tévén nézhető vissza.

A fórumról és a facebookról (no meg az én korábbi írásaimból) ismerhetjük Bőregerünket, a kétbetűs mindentudót, aki vad fülpörgetésbe csap át, amint kedvencére akár csak egy ferde pillantást vet bárki. Ez már-már szerelem!

Bőregerünkhöz hasonló mély lelki kötődés tapasztalható Yoss barátunknál, akit bátran nevezhetünk Fairy magyar hangjának, hiszen a geocaching fórumon oly vehemenciával támad be mindenkit aki ellene szót emel, mintha szerelmét szapulnák. Természetesen nem merül ki ennyiben a furcsa szociális attitűd: ha teheti dolgozik, rejt is nagy kedvence helyett! Mint egy szolgálatkész kiskutya, rohan ha a gazdi füttyent!

Szerencsére nem csak egy kutyulija van a pécsi „istenkiránynak”: Pogánypeti mint állandó logbólogató, facebook like mester és Fairy udvari bolondja azonnal keményen beleszáll bárkibe, aki bántja a ládafosót. Nála még valahol meg is lehet érteni a kötődést, hiszen hasonlóan egocentrikus személyiségjegyekkel megáldott jóember, s szüksége van egy virtuális alfahím jelenlétére (erre most nem térek külön ki, de akit érdekel utánanézhet pszichológiai elemzésekben, miért követik a béták tűzön-vizen át választott alfájukat).

Kicsibajuszon, Mikuláson, Bőregéren, Yosson és Pogánypetin kívül persze vannak még szép számmal kevésbé tevőlegesen, ám annál aktívabban bólogatók. Ők a geocachingen ritkábban szólalnak meg, inkább a facebook csoportokban ömlengenek, „tetszikelnek” és próbálják ellehetetleníteni a másként vélekedőket, a Fairy önkényt elutasítókat: El Tamás, ssophie, Holstein Győző, M.Laki…

Nem akarok minden alkalommal kitérni részletesen ezekre a szerencsétlenekre, elfogadom inkább, hogy bizonyára szükségük van valamiért egy álomképre, amit/akit imádhatnak, akit kritikai érzék nélkül támogathatnak. Amikor a későbbiekben a „Fairy-nyalogatók” kifejezést használom rájuk és hasonló értékrendű kessertársainkra asszociálok.

Frissítés: Egyik játékostársunk hívta fel a figyelmem az egyik Fairy Geocaching csoportban található vitára, amely ssophie és Fairy közt bontakozott ki. Végigolvasva be kell látnom, hogy a hölgy nem Fairy-nyalogató, ugyanis vegytisztán azt az álláspontot támogatja a jelszó-nélküli megtalálásokkal kapcsolatban, amit jómagam is! Ezúton tehát megkövetem ssophie-t: elnézést a hibás besorolásért!

(A vita megtekinthető a facebook-on itt! Természetesen Fairy szokásához hűen nem akarja megérteni, mi a gond a hozzáállásával: ez persze érthető is, hiszen ő maga nem keres, csak rejt, így nem kel szembesülnie azzal, hogy esetleg piszok messziről odautazik, valamit elnéz és nem kap pontot, mert a rejtő egy agyaskodó faszkalap)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s