Minimum aggályos

Fairy új szabályokat vezetett be! Önkényesen, felhatalmazás nélkül! Kessertársaktól kapott értesüléseim szerint a rendszer úgy működik, hogy a problémás ládáinál (amik elvileg a kesserterror gyakori áldozatai és/vagy túl sok alkalommal vannak megkeresve, illetve lakhelyétől távol esnek) az eredeti ládán kívül kihelyezett egy pótládát. Persze ennek semmi nyoma nincs a ládaoldalon, így ha gyanútlanul mész keresgélni, akkor csak frusztráltságban lehet részed a megtalálás öröme helyett!

Ha nem találod a rejtett geoládát és felhívod Fairy-t, megmondja a pótláda helyét, koordinátáját. Tehát aki nem szokta a rejtőt hívogatni, az nem tud logolni! Jópofa, ugye?

Kicsit azt érzem, hogy ez valami hasonlóan leszarása a játék szabályainak és a kessertársaknak, mint az olvashatatlan jelszavak, az olvasható, de a rendszer által még/már nem elfogadott jelszavak és az átlag kesser számára elérhetetlenül magasra helyezett rejtekek. A kutyahúgyos oszlopok alá bevágott minimálládák és a muglik előtt kényelmetlenül logolható ládák csak Fairy igénytelenségéről árulkodtak, az új rendszere azonban nyíltan csorbítja a MGKE érdekeit. Egy közösségi játék legnagyobb ellensége az elfásultság után a feszélyezettség, sikertelenség!

Hinia lux játékostársunk például négy eltűnt, de betegre nem állított Fairy ládába is belefutott 2018.04.08-án Budapest környéki köre közben. Ő lelkesnek tűnik és szépen bejegyezgette jelszó nélküliként (amit eddig F. nem kapkodott el visszaigazolni), de simán vannak olyanok, akik ilyenkor inkább csalódottan lapoznak. Ha engedjük, hogy bármelyik rejtő így kezelje a többieket, akkor ez nagyon gyorsan rossz szájízt eredményezhet sokakban! Különösen igaz ez olyan megalomán rejtő esetében, aki a józan ész határait átlépve önkontroll nélkül rejt és adoptál!

A geocaching öntelt “királya”
(a fotó linkelve a geocaching.hu felületéről)

Frissítés: Halászkirály megtette a megfelelő lépéseket az ügyben!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s